Effectieve toezichtarrangementen voor organisatienetwerken in het domein sociaal wonen

Met zeven woningcorporties zijn we van start gegaan met het tweejarige project Effectieve toezichtarrangementen voor organisatienetwerken in het domein sociaal wonen. Het project sluit aan bij het onderzoeksprogramma uit het vorige bericht dat zich richt op het toezicht op organisatienetwerken in het onderwijs, de zorg, veiligheid en sociaal wonen. Basisvraag is: hoe kunnen we het interne en externe toezicht zo inrichten dat het toezicht geen hindermacht is bij het functioneren van organisatienetwerken en daarmee het oplossen van complexe maatschappelijke problemen in de weg zit, maar juist bijdraagt aan de oplossen van deze maatschappelijke problemen.

De corporaties die meedoen zijn: Havensteder, Rochdale, Wonen Limburg, Trivire, Zayaz, Bo-Ex en Den Helder. De maatschappelijke vraagstukken variƫren van duurzaamheid (warmtenet/aardgasvrij), armoedebestrijding, beschermd wonen, woon-zorgcombinaties, differentiatie van de woningvoorraad tot gebiedsontwikkeling.

Het project is een samenwerkingsverband van de deelnemende corporaties, de Vereniging Toezichthouders Woningcorporaties (VTW), Aedes, de Autoriteit Woningcorporaties (Aw), het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de Vrije Universiteit (VU), Tilburg University (TiU) en Wisselwerkers.

 

1 thought on “Effectieve toezichtarrangementen voor organisatienetwerken in het domein sociaal wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *